Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

pátek 8. ledna 2016

DAKAR 2016 - Etapa 06

Etapa 6 - Uyuni -> Uyuni

Nejdelší speciál letošního Dakaru by měl jezdce čekat právě šestý den závodu. A bude to i jedna z nejtěžších etap - mimo jiné kvůli tomu, že se celý den bude závodit v nadmořských výškách 3500-4200m. Charakter trati a terén se bude neustále měnit, přijde písek a skalnaté podloží - a pokud bude pršet, což tady není žádné překvapení, bude to mimořádně klouzat. Speciál vede kolem pověstné solné pláně Salar de Uyuni ale letos nebude závodníky ohrožovat jako vloni. Trasa kamionů vede jinudy - mimo jiné pojedou do rodného města bolivijského prezidenta Evo Moralese. Spojovačka pro motorky má 180km (po dojetí do cíle speciálu) a speciál 542km.
 
Stejně jako v předchozích dnech budeme průběh etapy komentovat na Facebooku:
 
Protože spousta lidí neví, jak to probíhá (a psali nám během dne dotazy jestli budeme komentovat i když v komentářích byla stovka příspěvků a desítky fotek) - prostě to nenašli, tak tady je stručný návod:

Otevřete si naší stránku na facebooku: https://www.facebook.com/dakar.cz/
 
Přibližně v době startu etapy bude nahoře na zdi připíchnutý příspěvek s tímto obrázkem. Během etapy se nebude posouvat dolů (i když zveřejníme nějaké samostatné příspěvky, tak se objeví až pod tímto) - a tak to bude až do ukončení etapy, kde ho z horní pozice uvolníme. Pod tím příspěvkem s obrázkem jsou komentáře, které si můžete rozkliknout. Z prohlížeče na počítači si vyberte vpravo zobrazení "nejnovější komentáře". Je to textový odkaz vpravo vedle seznamu lidí, kteří příspěvek olajkovali. Nejspíš tam budete mít "nejlepší komentáře". To je standardní zobrazení facebooku ale pro účely diskuze o etapě není vhodné. Přepněte si to na zobrazení chronologicky (nejnovější) a nejnovější komentáře pak budou nahoře. Protože nejspíš budu komentáře dělat sám, docela pomůže, když někdo z fanoušků sleduje průběh etapy na trackingu a sem tam vloží třeba aktualizaci pořadí. Pro jednoho je to docela náročné, když to člověk dělá v práci a musí u toho něco řešit (momentálně třeba inventuru ve skladech), odpovídat na dotazy, hledat zprávy ze zahraničí a brát telefony. Není moc šance sledovat všechny zdroje, tak když někde někdo zveřejní nějakou zajímavou věc, podělte se s ostatními v komentářích k etapě. Díky moc.
 

2 komentáře:

  1. Dobrý den, já se musím přiznat, že nejsem největší fanda ralley, ale zrovna Dakar mě docela baví. Manžel tenhle závod miluje, takže to sleduje každoročně. Dokonce se do toho tak nadchl, že si koupil vlastní motorku. Teď už shání jen kvalitní pneumatiky. Ale myslí, že už je má také vyhlédnuté.

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem na vás měla jeden takový mířený dotaz. Zajímalo by mě docela dost jak je to v těch autech s pitím a nějakou svačinou. Vozíte si třeba jako příklad dávám produkty mepal a nebo prostě máte někde kuchaře na těch stanovištích a ti se o všechno starají?

    OdpovědětVymazat