Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

čtvrtek 17. ledna 2013

DAKAR 2013 - ETAPA 12

Dnes je na programu etapa z Fiambalá do Copiapó. Spojovačka 396km a speciál 319km. Závodníci budou přejíždět Andy z východu na západ přes Paso San Francisco a na západní straně se vrátí do pouště Atacama. Dnes budou mít možnost projet během jednoho dne prakticky všechny terény, které pouštní závody nabízí - horské úseky, bahnité výjezdy, kamení a také parádní duny v poušti. Právě duny jsou uprostřed dnešního speciálu, včetně výjezdu na takzvanou "katedrálu", což je nejvyšší duna v oblasti. Jezdci si musí dát pozor, aby se nedostali do uzavřených údolí, která jsou stejně hluboká jako jsou vysoké duny kolem nich a tvoří dokonalé pasti, ze kterých není úniku. Dnes to je jedna z etap, kde se bude skutečně rozhodovat o pořadí ale navigačně by neměla být tak obtížná jako ta včerejší. Doufejme, že nedojde k neutralizaci části tratě speciálu kvůli počasí, jako to bylo včera v kategorii aut a kamionů.
 
 
Do fotogalerie jsem přidal výběr fotek, které považuju za mimořádně povedené z oblíbeného zdroje Boston Pictures. Jejich fotky patří každoročně mezi to nejlepší, co se dá z Dakaru na záběrech vidět.
V galerii také najdete pár fotek od sponzora Jana Veselého, společnosti IVAR.CS, jejichž šéf se byl i letos na Dakar podívat a nafotil pár záběrů členů týmu v bivaku.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat