Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

čtvrtek 29. prosince 2011

Další zprávy o šílené logistice...

Během dne chodí stále více a více zpráv o tom, že organizace má nějaké zásadnější problémy, zejména v oblasti logistiky. Pro řadu účastníků se již závod před startem změnil v drama. Zpožděné kontejnery, ztracený materiál nebo jen částečně dovezený, to jsou dnešní zprávy od několika účastníků. Pochopitelně si umíte představit nervozitu týmů, kterým chybí důležitý materiál nebo dokonce závodní stroje. Organizace v přístavu je prý doslova děsná, NIKDO nemluví jinak než španělsky a nechce podávat žádné informace. Jihoafrický kontejner se ztratil úplně, jezdci (N. Williams, Ch. Birch, G. Raaf, I. Stevenson a D. Curtis) nemají na čem závodit, jejich stroje jsou neznámo kde. Podobná situace je částí materiálu účastníků z USA, protože jejich kontejnery byly opožděné někde v Brazílii. Dalším účastníkům dodali jen část věcí - například Bill Conger, jeden z jezdců na Husqvarně TE449, sice dostal motorku ale bez veškerého dalšího vybavení a náhradních dílů, které někam zmizelo. Některé zprávy jsou úplně zoufalé - např. Manuel Luchese (italský jezdec na Husabergu) prosí jestli mu někdo nemůže pomoct někde sehnat auto, kterým by dojel do Limy. Nemůže sehnat vůbec žádné své vybavení, motorku má napůl rozmontovanou někde v parku a jediný člověk, který se mu nabídl, že mu pomůže, chtěl za pomoc 9 tisíc EUR..
Od našich účastníků mám zatím zprávu od Pepy Macháčka, který psal, že je u něj vše v pohodě, nestresuje se a zítra bezproblémů odevzdá stroj na parkoviště závodních strojů a bude čekat na start. Pravděpodobně se byl vykoupat, protože psal, že moře je klidné a počasí krásné a teplé. Honza Veselý zatím nepsal... Fotka je od týmu amerického jezdce Neda Suesse, kterému nedorazilo zatím vůbec nic - na rozdíl od Jago Pickeringa z Velké Británie, který se na snímku raduje, protože jeho KTM 450EXC dorazila v pořádku.

1 komentář:

  1. Logistika a transport sa zdajú byť obrovským problémom tento rok. Šanca Juhoafričanov na štart stále žije. Loď je už v prístave, ale pred ňou sú ďalšie tri. Po úmornej snahe jazdcov by sa motorky mali na svetlo sveta dostať 31.12. doobeda. Preberanie priamo v prístave, rýchly presun do MdP a môžu ísť.

    Quinn Cody mal viac šťastia. Jeho motorka bola na ceste do Peru namiesto do Argentíny, ale už ju má v rukách.

    OdpovědětVymazat