Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

sobota 31. prosince 2011

Přejímky skončily Dakar začíná


Technické a administrativní přejímky skončily a je krátký čas večírek a oslavu příchodu Nového roku. Na Plaza Colon čeká na závodníky obrovský dav fanoušků. Zítra to všechno vypukne.
V návaznosti na zasedání výboru sportovních komisařů závodu bylo do oficielní startovní listiny zařazeno 178 motocyklů, 30 čtyřkolek 161 automobilů a 74 kamionů.
Bohužel 7 čtyřkolek nebude mít nárok na zařazení do celkové klasifikace, neb neplňují podmínky pro start v příslušné kategorii. Byla pro ně zřízena zvláštní třída "Třída3". Do této skupiny patří i Josef Macháček dále Laskawiec, Declerck, Sonik, Leconte, Cangani a Albinowski. Někteří včetně Pepy Macháčka podali proti tomuto rozhodnutí protest, nicméně je na nich aby prokázali že jejich čtyřkoly splňují všechny podmínky reglementu a jedná se o sériové stroje, protože žádné prototypy nejsou povoleny. Kluci si tak můžou udělat závod sedmi strojů, když už se trmáceli přes půl světa, investovali nemalé peníze a úsilí. V dobách kdy Pepa Macháček sbíral první vavříny nebylo startovní pole čtyřkolek početnější a čtyřkolky také neměly svoji vlastní kategorii, ale byly jen třídou mezi motorkami. Není to samozřejmě úplně ideální, ale od pořadatelů je to vstřícný krok, nelze je ani podezírat z nějaké zaujatosti, protože ne všechny vyřazené čtyřkolky pocházejí z Pepovy dílny. Možná by se i dalo říct že každé zlo je pro nějaké dobro, alespoň vtom smyslu že zmínění čtyřkolkáři ještě před startem vědí na čem jsou. Ve většině případů totiž, napříč různými odvětvími motoristického sportu, dochází k diskvalifikaci až po projetí cílové čáry...



Žádné komentáře:

Okomentovat