Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

úterý 3. ledna 2012

Etapa 02 - zprávy z bivaku

Jan Veselý po dojezdu do bivaku psal, že je úplně vyřízený. Kromě toho, že to byla hodně rychlá a vysilující etapa, tak zažil nejstrašnější typ jízdy, jaký zná - motorka se bezdůvodně zastavovala. Na tankování před startem speciálu asi musel být špatný benzín, protože skoro všichni kolem něj měli obdobné problémy. Na začátku natankoval jen asi 5l do nádrže, která byla do půlky plná. Nějakou dobu motor na tuhle nádrž jen prskal, potom jel třeba 5km než se zastavil. Měl dvě pauzy na asi pět minut (takže ztratil minimálně 10 minut) a 2x rozmontoval karburátor. Zastavoval tolikrát, že to už přestal počítat ale minimálně 20x. To co jim nalili nebyl vůbec benzín. Nakonec zastavil v nějaké vesnici u cesty, kde byla pumpa, která podle vzhledu budila nulovou důvěru. Vylil z nádrží všechno, natankoval a jelo to úplně normálně.
Jonah Street (USA - Yamaha) zdá se nedojel do bivaku na své motorce. Podle některých zpráv jí nechal v dunách aby jí sebral sběrný vůz (zametači) a dojel do bivaku na korbě dodávky místních, podle jiných informací shání náhradní díly na opravu. Podle Adventure Rideru jede přerušovaně a každé 2 minuty mu motor chcípá. Další zprávy doplním ale aktuálně má vypnutou GPS a to znamená, že je oficiálně mimo závod.
Motorkář, který dnes trefil krávu (nebo býka), o kterém mluvili Jan Veselý ve zprávách a večer ve vysílání Eurosportu i Pepa Macháček, je Bruno da Costa, 39 letý motorkář z Francie, který jede na Yamaze. Byl transportován vrtulníkemdo nemocnice. K nehodě došlo na 128.km speciálu ve vysoké rychlosti (čti = při maximální rychlosti). Podle webu Rally Raid došlo k nehodě v rychlosti 175km/h. Zranění je velmi vážné, má krvácení do břicha. Byl původně transportován do San Rafaela ale zranění bylo tak vážné, že ho přepravili do specializované nemocnice v Mendoze. Byl to kvalitní endurista a letošní Dakar byl jeho druhý. Vloni skončil 29. což je pěkné umístění na první start.
Další zraněný byl Manuel Jamett na Husqvarně, který skončil se zlomeninami po těžké havárii ale je mimo nebezpečí.

Žádné komentáře:

Okomentovat