Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

úterý 10. ledna 2012

Etapa 08 události...

Noční zprávy:
Marc Coma vydal prohlášení, ve kterém vyjadřuje velké rozhořčení nad rozhodnutím organizátorů vrátit čas strávený vyprošťováním motorek z bahna u některých jezdců. Doslova napsal - je velmi těžké uvěřit, že se rozhodli to udělat. Vyhrát rallye znamená vždy překonat obtíže ale to co se v tomto případě stalo, je přesně opačné. Oni vrátili čas některým jezdcům ale mě čas nechali běžet, protože jsem jel opatrněji a do problémů jsem se nedostal. Je to proti duchu závodu. Coma si stěžoval sportovnímu řediteli - Davidovi Casterovi. Coma ještě zdůraznil, že to nemá logiku. Když zítra zapadnu v dunách, tak mi taky nikdo čas nevrátí. Ještě upřesnil, že vůbec nejde o to, že mezi jezdci, kterým čas vrátili, je Despres ale prostě se mu nelíbí rozhodnutí těch, kteří mají na starosti závod motocyklů. Nepodával se žádný oficiální protest a jury závodu chce v noci ještě jednou analyzovat situaci a celkové pořadí. KTM tovární tým vydal prohlášení, ve kterém se staví za to, aby čas alespoň částečně vrátili i Comovi, protože to není sportovní a spravedlivé.
Ve vyjádření týmu kde jede Jordi Viladoms, uvádí, že to opravdu náročné bahno bylo v šířce pár metrů, možná jen pět nebo šest metrů a šlo to přeskočit na suchou zem vedle. Je to prostě jako když jedete brod, taky vám nikdo neodečte čas, protože jste jeli o metr vedle a tam byla hluboká voda nebo na břehu bahno a vedle sucho...

Honza Veselý informoval, že to bylo extrémně dlouhé a na konci se dostal do písečné bouře, dojížděl doslova krokem. Nebylo vedro, asi nebylo přes 30 stupňů. Všechno bylo na tvrdém terénu, spousty fešfeše a kamení. Motorka jela naprosto bez závad. Bahno, které se dnes tolik diskutuje, nepovažuje za nic složitého, přeskočil to na začátku na pevnou zem a bezproblémů. Kdybych mu nepřipomněl že tam bylo, tak si na to už ani nevzpomene. Prý tomu u nich v Liberci ani neříkají bahno :) Velmi obdivuje jak jede Š. Svitko, považuje ho za PILOTA na to, jaké má skromné zázemí ale myslí si, že riskuje všechno nebo nic.
Ze závodu vypadl nosič vody Laiy Sanz - Marc Guasch. Měl těžký pád. Podobná situace a zranění - Javier Pizzolito. Otevřená zlomenina lokte a zlomenina stehenní kosti, již je po první operaci v Antofagastě a rozhodují se, jestli operovat druhou zlomeninu dnes nebo zítra.

Foto: Getty (Yahoo Sports) a CDT

Žádné komentáře:

Okomentovat