Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

úterý 10. ledna 2012

Dakar 2013

Dakar 2013 povede mezi Peru a Chile s pasáží v Argentině. Organizátoři na tiskové konferenci potvrdili nástin trasy se startem nebo cílem v Peru a Chile. Spekuluje se že by cíl byl ve Valparaisu na pobřeží a podium pro vyhlašování vítězů v halvním městě - Santiagu.
Tím, že se většina logistiky nebude odehrávat na východním pobřeží Jižní Ameriky, se masivně zkomplikuje a prodraží doprava pro většinu účastníků z Evropy. Horší to bude také pro některé jihoamerické účastníky - např. brazilce ale jak na tohle budou reagovat evropské týmy, to si teď neumím dobře představit ale nic slušného to asi nebude.

3 komentáře:

  1. Letecky pro lidi to je asi putna, ale námořní dopravou (což předpokládám že se vozí auta/moto/matroš), tam budou asi setsakra rozdíly. Jak to vlastně je, dopravu na místo si řeší včetně materiálu každý sám ? Možná by stálo zato kdyby to řešil organizátor minimálně z Evropy.

    Ale zas na druhou stranu není problém to vyložit na východním a pak prostě převézt na západní (samo že to sežere čas a peníze, ale v tom objemu nevím jestli to není zanedbatelné)

    Ono možná to je zajímavý námět na článek, jak se na Dakaru řeší logistika.

    OdpovědětVymazat
  2. To je velká škoda, že ta logistika to tak prodraží

    OdpovědětVymazat