Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

pondělí 2. ledna 2012

Ženy na Dakaru

Na Dakaru startuje méně žen, to je jednoznačný trend. Speciálně z kategorie motocyklů. I taková stálice jako Annie Seel jede v autě. Proto je příjemné vidět profesionální prezentační materiál 26 leté Eulalie Sanz Pla-Gilibertové ze Španělska (startovní číslo 45) na GasGasu EC450. Na loňském Dakaru startovala poprvé. Laia, jak jí zkráceně říkají, je mnohonásobnou vítězkou MS a ME v trialu. Letos startuje v týmu s Marcem Guaschem a po první etapě byli na 80. a 41. místě, což není vůbec špatné. Na svém blogu napsali, že první část jeli hodně opatrně a snažili se šetřit techniku, protože se rychlou jízdou nedalo moc získat ale hodně ztratit a trať byla rychlá a nebezpečná a bez varování se z tvrého terénu stal stejně barevný měkký písek. Takže jeli tak, aby neudělali chybu a vůbec je nezajímá celkové pořadí.
Laia vloni skončila na 39. místě a je aktuálně nejlepší ženskou motorkářkou na Dakaru. V týmu je ona jedničkou a Marc je její nosič vody (i když včera skončili v opačném sledu). Marc měl včera obrovskou chuť závodit ale moc dobře si uvědomuje, že hlad po závodění snadno vede k tomu, že člověk udělá chybu hned na začátku a byl by konec všemu. Takže nechtějí ohrozit výsledek celé rallye tím, že se nechají strhnout k nějakému bláznění ze začátku.

2 komentáře:

  1. Obdivuju ji. Musí jet strašnou tyč vzhledem k tomu, jak se po první etapě umístila a jak tuto etapu komentoval Honza Veselý na 112. místě. Klobouk dolů!

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně tak. Jeli opatrně a proto byli jen 41 a 80., Honza psal že jede naplno, co mu motorka dovolí a skončil na 112. místě. Asi GasGas jede slušně. Otázka je, jestli vydrží. Nicméně mají tam tovární podporu, to taky něco znamená.

    OdpovědětVymazat