Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

čtvrtek 5. ledna 2017

ETAPA 04

ETAPA 04
San Salvador de Jujuy -> Tupiza
Dnešní etapa povede v poměrně vysoké nadmořské výšce kolem 3500m/m a z této výšky se závodníci nedostanou ani v následujících dnech. Trasa vede v dunách, kde má ježdění určitá specifika oproti jiným pískovým oblastem. Cíl je v Bolivii ve výšce 3000m.
První motorky opouští bivak ve 04:30 ale čas je psaný bolivijský, takže +5h našeho času! Takže opět klasický Dakar jak jsme ho znali - vstávání hodně brzo ráno a dojezdy pozdě večer (minimálně pro závodníky z druhé poloviny startovního pole). Ranní přejezd má 103km a závodníci za necelé dvě hodiny startují do speciálu. První z kategorie moto v 06:25 a poslední v 08:45. Speciál je opět rozdělený kilometrovou neutralizací po ujetí 286km. Po přejezdu hranice následuje 130km druhé části speciálu. První závodník by měl být v cíli ve 12:15 místního času. Následuje 23km dojezd do bivaku.
Motorky startují dnes opět podle umístění - prvních deset v intervalu 3 minuty, dalších deset v intervalu 2 minuty, třetí desítka v intervalu minuta a zbytek v intervalu po 30s.

1 komentář:

  1. Si vždycky říkám, když čtu váš blog, jestli je u vás ve speciálech na Dakar povolená třeba autokamera pro případné zpětné analýzy? Ano nebo ne? Děkuji vám za odpověď. Pro mě je autokamera fakt neocenitelná. Kupoval jsem ji tady a prozradila mi toho hodně o ostatních řidičích. Stačí, když ukážete na kameru, a případní agresoři jsou hned jako beránci.

    OdpovědětVymazat