Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

úterý 17. ledna 2017

ETAPA 11

ETAPA 11 SAN JUAN - RIO CUARTO


Dnešní etapa bude zase s neutralizací, takže to vypadá jako mimořádně dlouhý speciál ale z většiny se nezávodí. Bude to jen úmorný přejezd. Ráno jedou závodníci 73km krátkou spojovačku a startují do první části speciálu kde je čeká asi 50km dunových polí s klasickou dakarskou navigací (výzva!). Víc jich letos už nebude, tak tady si naposledy užijí písek. Čeká je i jeden horský úsek se spoustou paralelních cest se skrytými WP a technickým ježděním. Zbytek je klasická trať WRC v regionu Cordoba. První část speciálu má 114km, pak je neutralizace 367km a druhá část má 173km. Dojezd do cíle krásných 27km. Celkem 754km (ASO uvádí na webu 759km). Teploty nad 36-40°C zajisté přispějí k prohřátí jezdců zejména na neutralizovaném úseku a aby se nenudili, tak bude foukat velmi silný vítr. Start speciálu je v 06:45 pro kategorii motorek.
Průběh etapy se pokusíme sledovat kolektivně v diskuzi pod tímto příspěvkem! Když někde něco zjistíte, zprávy, zajímavosti, výsledky... tak se podělte s ostatními. Včera měla diskuze skoro 250 příspěvků a myslím, že je fajn to takhle sledovat. Zejména, když to byly velmi příjemné výsledky (pro nás):

Štefan Svitko 10. místo
Ondřej Klymčiw 13. místo
Milan Engel 36. místo
David Pabiška 43. místo
Petr Vlček 70. místo
Rudolf Lhotský 83. místo
Vše po započítání penalizací - celkové pořadí po včerejší etapě.
A protože sleduji i několik dalších závodníků, o kterých se tolik nepíše, tak tady je jejich celkové pořadí před dnešní etapou:
Manuel Lucchese (Malles Moto) 54.
Anastasia Nifontová 79.
Rosa Romero 86.
Franco Picco (Malles Moto) 88.
Joey Evans 92.
Z těch jezdců včera skončil Luca Manca ale nebyl sám, včerejší etapa byla konečná i pro jezdce z TOP10 - na startu není třeba favorizovaný Quintanilla.

3 komentáře:

  1. Tahle etapa je pro mě vždycky zajímavější. Respektive ty etapy ke konci. Napětí vrcholí, vše jde do finále, ale zároveň jde pozorovat velké taktizování a opatrnost. Všichni jsou unavení a nikomu se nechce na poslední etapu opravovat stroje. Osobně doufám, že atmosféru Dakaru zažiju někdy na vlastní oči. Musím ověřit na cestovní pojišťovně, co by to všechno obnášelo. Ale strašně mě to láká. :) Samozřejmě jen jako diváka. Na soutěžení nemám prachy. :D I když by to musel být taky perfektní zážitek dostat se do realizačního týmu. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Taková etapa musela být náročná pro úplně každého na trati, že? Byla bych ráda kdybyste mi napsal nějaké další nevšední zážitky. Na Dakar se chystám letos s přítelem. Snad se nám nepokazí auto. Objednávat zase originální díly Škoda by nás vyšlo pěkně draho a možná právě proto by nám nevyšly peníze na dovolenou do Afriky.

    OdpovědětVymazat
  3. Můj syn taky jezdí na motorce a sní o tom, že si jednou ten Rallye Dakar zajede. Zatím jezdíme na závody tady po České republice, ale je to dost náročné převážet tolik věcí, které jsou potřeba. Nejlepším řešením byla půjčovna dodávek, protože takhle převezeme všechno najednou i s motorkou.

    OdpovědětVymazat