Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

úterý 10. ledna 2017

ETAPA 08

ETAPA 08

Ddo bivaku v Saltě, kde se jezdci setkají se svými doprovody.
ruhá část maratonské etapy (maratonská etapa se skládá ze dvou dnů, takže správně by to mělo být označeno jako etapa 8a a 8b nebo tak nějak) vede závodníky z oblasti Altiplano. Trasa má vést poměrně náročným terénem plným koryt a strží (otázka je, jestli se pojede bez modifikací - jestli to je vůbec průjezdné) a a potom následují dunová pole. Každopádně speciál by měl být doslova "úžasný" co se týká krajiny, což si závodníci asi moc nevychutnají.


Dojezd je tradičně do Salty, kde se závodníci setkají se svými doprovody (pokud nějaké mají).

Speciál by měl mít délku 492km a celková délka etapy včetně spojovaček je masivních 892km
Jakmile začne speciál, budeme ho sledovat a komentovat na facebooku jako obvykle. Doufejme že uvidíme víc informací než jen čas v cíli jako v etapě 7.

3 komentáře:

  1. Pěkná trasa. Hned bych jela s Vámi. Musí to být teda hrozná dřina protože v poušti jezdit takhle. A když se někde přespává, nebo odpočívá, nemáte strach o to, že by je Vám někdo ukradl? Nemáte nějaký autoalarm ? Nebo jak řešíte to, když někde přespáváte? Máte nějaký kamion jako stanici, kde to všechno parkujete?

    OdpovědětVymazat
  2. Hodně zajímavá etapa, to musím říct úvodem. Já si ji matně pamatuji v televize. Vím, že v depech tenkrát dost často hučely šroubové kompresory, které foukaly prach směrem pryč z motorů a vzduchotechniky chladící soustavy vozidel. :) Děkuji vám za ty zprostředkované zážitky. Je to fakt něco o tom alespoň číst, ale stejně bych se tam chtěl někdy podívat i na živo. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Kdybych se podívala do autopůjčovna Ostrava, myslíte si, že bych tam našla nějaké modely, které by byly schopné projet i ostřejší terén než jenom ty naše hutě na Ostravsku? S dědou jsme jezdívali vždy rádi někam do divoké přírody a když vidím ten váš blog, tak je mi smutno. Byly to tak krásné chvíle s rodinou.

    OdpovědětVymazat