Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

úterý 3. ledna 2017

Joey Evans, startovní číslo 132

Stojí za pozornost:
Joey Evans, startovní číslo 132

Pasem jihoafričan (ale rodák z Birminghamu) Joey Evans je jedním z jezdců, kteří opravdu stojí za pozornost. V říjnu 2007 měl totiž těžkou havárii v závodě Heidelburg Hare Scramble a kromě 12 vyražených zubů si zlomil 8 a 9 obratel a došlo k poškození míchy. Je ochrnutý od pasu dolů. Joey se ale nevzdal svého dakarského snu a dva roky po havárii už seděl na motorce a od té doby se pořád zlepšoval. 
 
Deset let po havárii je na startu nejtěžší rallye světa - v sedle motorky! Nohy mu nefungují, tělo nemá tak pevné aby ho udrželo a jezdí se speciální ortézou (viz foto) a největší problém dělá pochopitelně zvedání motorky. Když jde, tak podle vlastních slov má pocit, jako když je opilý - nohy si trošku dělají co chtějí. Na dolní polovině těla se nepotí a v horku se mu tělo okamžitě přehřívá a přichází rychle celková únava. Ale psychicky nic nevzdává a bojuje se vším. Jeho rodina bere Dakar jako pozitivní věc pro jeho návrat do života - i když mají strach. Jeho žena s ním byla když měl tu havárku před 10 lety ale rozumí mu. Ví, že on má dva cíle - první byl postavit se na start Dakaru a druhý je dojet do cíle! Sledujte ho, je to člověk, který překonává všechny překážky - jaké si asi většina z nás vůbec nedovede představit.

Joey včera startoval ze 115. místa a dojel na 104. místě.

1 komentář:

  1. Jak někdo vůbec může tvrdit, že jedině auto patří na silnice? Já znám plno motorkářů, kteří si motorku koupili jenom tak pro zábavu, a také jezdí autem. Ale rozhodně by v mém okruhu lidí nikdo netvrdil, že jedině tohle a tohle patří do motorového světa. Lidé se opravdu zbláznili.

    OdpovědětVymazat