Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

úterý 6. ledna 2015

DAKAR 2015 - ETAPA 03

Dakar 2015 - Etapa 03 - San Juan -> Chilecito

Po pekelné druhé etapě čeká na jezdce v kategorii motocyklů 282km spojovačky, kam budou vyrážet už v pět hodin ráno. Od půl deváté mají naplánovaný speciál o délce 220km a za závěr dojezd 155km do cíle. Auta a kamiony to mají jinak (26+284+232km). Motorky pojedou ve speciálu až do výšky přes 3500m/m, čeká je převážně hlína s kamením nebo kamení, jen několik pasáží je po písku nebo ve feši, což je příjemná změna. Trasa byla úmyslně zvolená jako snadnější a více odpočinková. Pojedou nádhernou krajinou a třeba budou mít možnost si alespoň trošku užít prostředí při stoupání do hor a pohledy do strmých kaňonů a strží kolem cesty. Tato oblast patří k jedněm z nejatraktivnějších v Argentině. Ale spíš je pravděpodobné, že to zejména pro motorkáře bude stres, protože několik sekcí je docela trialových a celá třeba etapa by se mohla označit heslem "vyhýbej se kamení" protože na motorkáře a quady zejména, čekají tisíce a tisíce velkých i menších balvanů, které mohou znamenat konec nadějím na dojezd.
 
Včerejší (resp. dnešní noční) zprávy najdete jako obvykle na našem facebooku.
Protože to včera někteří nepochopili a psali dotazy, proč průběžně nekomentujeme dění v závodě pro ty, kdo to nemohou sledovat, tak to vysvětlím...
Na facebooku byl příspěvek s obrázekem stopek. Zítra k tomu ještě přidám nějaký velký nápis aby to bylo viditelné. V komentářích pod tím příspěvkem (nikoliv jako samostatné příspěvky na stránce) pak píšeme všechno co se děje, co se kde dozvíme, průběžné výsledky atd. Je potřeba rozkliknout komentáře u toho příspěvku, který zase bude viset nahoře na stránce a nebudou ho odsouvat další samostatné příspěvky dolů. A v komentářích uvidíte nejnovější informace nahoře a starší postupně dál a dál. Podívejte se na screenshot ze stránky kde je to vidět. Možná máte nastavený FB, aby zobrazoval jen nějaké vybrané komentáře. Přepněte si to na zobrazení všech komentářů podle času a bude to fungovat. Na stránce pak není chaos dvaceti nebo třiceti samostatných krátkých příspěvků týkajících se průběhu etapy.
Kdyby něco nefungovalo nebo bylo špatně k nalezení, tak stačí napsat zprávu na FB nebo tady.
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat