Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

středa 7. ledna 2015

DAKAR 2015 - ETAPA 04 Chilecito-Copiapo

Dnes je na programu 4. etapa Chilecito-Copiapo

Je to druhá nejdelší etapa  v celé Rallye Dakar 2015. Na jezdce čeká těžko uvěřitelných 594 km první spojovačky, na kterou se první motorky vydají už v 04,30 h, a potom 315 km speciálu s dojezdem rovnou k bivaku... Celkem 909 km pro kategorii MOTO, QUAD a AUTO.

Start je již tradičně v této oblasti naplánován na velmi brzkou ranní hodinu. Před přechodem hranice z Argentiny do Chile v Paso San Francisco se motorky vyšplhají až do výšky 4.800 m.n.m známým horským přechodem Paso San Francisco. Po rozcvičce na horských cestách (staré důlní spojovací cesty) přijdou nástrahy pouště Atacama a posledních 40 km pak budou nuceni zvládnout obří duny u Copiapó, které znáte z minulých ročníků.  Závodníci si dnes tedy rozhodně musí vstup do Chile zasloužit tvrdým bojem v horách. Ale jak se dostanou přes hory, bude terén otevřený a začnou písková pole. Téměř jistě (pokud opět nedojde k nějakému zkrácení) to pro řadu jezdců bude až v noci.
 
Než se závodníci dostanou na start, můžete si pročíst dva rozhovory, prohlédnout krátké video a spoustu nových fotografií z nočního až ranního zpravodajství. Vše najdete na facebooku: https://www.facebook.com/dakar.cz
A nezapomeňte na dnešní soutěž, která má mimořádně snadnou otázku a je prodloužená až do odpoledne. Najdete jí tady na blogu.

Žádné komentáře:

Okomentovat