Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

pátek 16. ledna 2015

Vyhodnocení soutěže č. 10

Soutěžní otázka č. 10 zněla:

Na fotografii vpravo, vidíte dvě osoby, které mají silnou spojitost s Rallye Dakar.
Napište jejich jména a vyjmenujte některé jejich nejlepší sportovní úspěchy.



Správná odpověď zní:

Vlevo Alain Duclos, největší úspěch je 7. místo na Dakaru v roce 2006 (a vítěz kategorií do 450ccm a kategorie Marathon)
Vpravo je Luc Alphand, vítěz světového poháru (velký křišťálový globus) v alpském lyžování z roku 1997 a vítěz kategorie automobilů na Rallye Dakar z roku 2006

Většina soutěžících odpověděla správně, spletli jste se jen v několika málo případech (Luca jste tipovali na jiné závodníky na Dakaru třeba Barredu). Celkem přišlo 39 odpovědí správných a 7 nesprávných nebo nekompletních (po deseti kolech soutěže stále někteří nepošlou kompletní adresu i když to je jasně napsané v podmínkách).


Většinou jste uvedli mnohem víc detailů o obou závodnících - Alain že pochází z Mali a o Dakar se začal zajímat když jeho vesnicí projel dakarský závod v roce 1982, že mnoho let jezdil jako "nosič vody" pro Cyrila Desprese v továrním týmu KTM, nebo že je vícenásobný šampion Francie v enduru a vyhrál i crosscountry a na dakaru startuje potřinácté. Mnohem více jste se rozepisovali o Lucovi - že vyhrál 12 závodů SP, na Dakaru jezdil s Mitsubishi v dobách jeho největší slávy nebo že třikrát vyhrál sjezd Streife v Kitzbühelu, který je považovaný za nejtěžší sjezd na světě. V roce, kdy vyhrál velký křišťálový globus mu pro jeho získání stačily body ze sjezdu a SuperG, protože vůbec nezávodil v točivých disciplínách. Ostatní na něj neměli ani když ve slalomu vůbec nestartoval.
Já bych to jen doplnil, že Luc ukončil závodní kariéru z důvodu havárie na motorce v roce 2009 a v jednom medailonku říkal, že kdyby mu hořel dům (žije v údolí Serre Chevalier), tak chce zachránit jen dvě trofeje - křišťálový globus a velkého bronzového touarega z Dakaru. A kdyby mohl vzít jen jednu, tak vezme tu dakarskou. Mimochodem, tady je taky hezký portrét natočený pro Dakar 2007, kde je vidět celá jeho kariéra atd.

A vylosovaný vítěz je: Jakub Malík, Kosmonosy

Vítězi gratulujeme. Po skončení rallye mu pošleme jednak balíček od Ivar.CS, tak naše tričko z kolekce Dakar.






Žádné komentáře:

Okomentovat