Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

neděle 6. ledna 2013

DAKAR 2013 - ETAPA 02

Druhá etapa Dakaru 2013 vede po smyčce z města Pisco zpátky do stejného místa. Po 85km spojovačce následuje 242km speciálka (shodná pro všechny kategorie).
Dvě třetiny dnešní trati vedou v dunovém poli. Honza Veselý psal po dojezdu že se mu jede skvěle a motorka mu jede bezproblémů. Zajímavost - na 40.km speciálu hořela motorka (Pablo Alejandro Busin z Argentiny).
Jak asi vidíte i na oficiálním leaderboardu, v kategorii motocyklů vede J. Barreda Bort (tým Husqvarna). Despres ztrácí osm minut na pátém místě. David Pabiška dojel na 50.místě a Honza Veselý celkově na 73. místě. Čtveřice slovenských jezdců se činila - Svitko dnes dojel na 17. místě, Jakeš ale někde kolem 75.km nabral ztrátu a propadl se na 45. místo celkově. Na tom místě ztráceli i další, byly tam obrovské duny a jet je přímo, byla špatná volba. Paulo Goncalves tam ztratil podle oficiálního zpravodajství Dakar drahocenný čas, když totálně zahrabal motorku do písku, což profesionální tým Husqvarna asi nepotěšilo.
Za pozornost ze zbytku závodního pole stojí třeba Manuel Lucchese z Itálie na 105. místě. Facebook tohoto Itala sleduji celý rok a připravoval se na svojí první dakarskou účast velmi dobrodružně. Motorku měl koupenou starší a měl obrovský problém jí vůbec odeslat na start závodu. Jenže v tom momentu mu vypadlo několik sponzorů a neměl dokonce ani peníze na letenku do Jižní Ameriky. Tu mu nakonec koupil loňský účastník Jess Munk. Dalším problémem ale bylo to, že chtěl odletět s náhradním motorem v zavazadlu a aerolinky mu chtěly účtovat příšerné penále za překročení váhy. Neuvěřitelným způsobem je přesvědčil a motor mu vzali jako "hudební nástroj" a nadváhu platit nemusel. Ovšem i v Limě neměl žádné ubytování a na facebooku psal výzvu, jestli ho někdo někde nenechá pár nocí přespat, což se nakonec povedlo a spal u jednoho z fanoušků doma.

Žádné komentáře:

Okomentovat