Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

úterý 15. ledna 2013

Jak také sledovat dakarský závod?


 
O tom, že jihoamerická verze závodu je na rozdíl od té africké mnohem více sledovaná diváky podél tratě, není pochyb. Pro mnoho chilanů, peruánců i argentinců je to velká atrakce a tak vezmou auta a motorky a vypraví se na celý den na nějaké pěkné místo u trati, kde kempují, grilují a fandí..

Diváci u trati v afrických etapách závod sledovali ale měli mnohem víc existečních starostí než jihoameričtí a tak fandili třeba během pastvy apod. Pochopitelně s vyjímkou větších měst a vesnic.
 
Pokud chce ale člověk být tak říkajíc "v centru dění", může také jet jako oficiální doprovod po asistenční trase. Nekonečné hodiny strávené v kamionu asi nejsou pro každého ale když se to pojme luxusněji, může z toho být skvělá 14 denní kempingová dovolená pro celou rodinu. Asi nejdokonalejší zázemí z této "kategorie" má britský Pickering RTW, který pořádá výpravu pod názvem "Chase the Race" a pro pár platících zákazníků (a svou rodinu) jede po stopách závodu Tatrou 6x6 upravenou do podoby luxusního karavanu. Mají dokonce svojí buginu, se kterou se pak v bivaku dá zajet do města nebo jet vyfotit dojezd etapy apod. Třeba to bude pro někoho inspirace. Jistě to není levné ale je to super nápad a skvěle provedený. Nemluvě o tom, že Pickering tým má zkušenosti ze startů na Dakaru a spousty známých v organizaci atd.
Mě ovšem zaujal další kamion, který sleduje závod (komerční výlet), kde účastníci mají své spací kóje dokonce v přívěsu. Do přívěsu se vejde 35 lidí. Myslím že tohle v Africe fakt nebývalo :)


Žádné komentáře:

Okomentovat