Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

pátek 18. ledna 2013

Soutěž č. 4 - vyhodnocení

Vyhodnocení soutěže č. 4
Do termínu uzavírky přišlo celkem 20 odpovědí.
Nejdříve se podíváme na otázky a správné odpovědi:

Hlavní otázka pro soutěž č. 4 byla: V jednom dnešním článku je fotografie z bivaku, na které je Jan Veselý spolu s mimořádně úspěšným závodníkem. Napište jeho jméno a jaké nejlepší umístění na rallye Dakar dosáhnul a v kterém roce.
Správná odpověď - na žádné fotce z bivaku z daného dne nebyl Jan Veselý spolu s žádným úspěšným závodníkem kromě této. Na fotografii je Ivan Jakeš. Dalo se to také poznat podle startovního čísla, které má na oblečení a dohledáním ve startovní listině na dakar.com. Jako správnou odpověď bych uznal také kdyby někdo napsal Rafal Sonik, protože polský reprezentant v kategorii quad sedí o stůl dál.
Správně odpovědělo 19 lidí, jeden člověk si bohužel myslel, že to je Štefan Svitko. Ten na fotce z bivaku s Honzou ale fakt není.
Jeho nejlepší umístění bylo 43. místo v celkovém pořadí v roce 2009.
Nyní nám ve hře zůstává 15 soutěžících, ostatní napsali že se umístil třeba vloni pátý apod. Ne. Pořadí v etapě není umístění v rallye dakar - platí jen výsledky dokončeného závodu.
 
Vtipné byly ale i odpovědi na ty doplňkové otázky:
 
a) co jedli závodníci v jídelně bivaku večer před asi nejtěžší etapou letošního dakaru? Odhadněte která to asi byla a jaká to je země a co tak mohli mít k večeři.
Odpověď na tuto otázku poslal Honza Veselý v SMS v předstihu - jedli kotlet na grilu se zeleninou. Takže bych jako správnou odpověď bral jakékoliv maso.
 
b) o co se vsadil Jan Veselý s Markem Spáčilem - že když se rozbije diferenciál, který Honza celou noc opravoval, tak co udělá?
Honza se vsadil, že sní svojí čepici.
 
c) Kolik motocyklů měl Jan Veselý letos v Jižní Americe.
Tohle byl maličko chyták ale psal jsem v uplynulých dnech, že na druhé honzově motorce (té z roku 2012) jezdí po okolí závodu fotograf J. Jindra. Takže správná odpověď je - dvě.

d) jedna z motocyklových značek, která v minulosti byla na jihoamerickém Dakaru poměrně velmi aktivní, letos zcela chybí. Která to je?
Tady není co řešit - je to Aprilia. Sem tam někdo psal že nejede BMW ale to ve startovní listině najdete a tak skutečně v minulosti úspěšná Aprilia (minimálně s F. Lopezem v sedle, kdy dosáhla na třetí místo v celkové klasifikaci) letos zcela chybí.

To byly ale bonusové otázky a tak nejdříve kdo byl vylosovaný:
Michal Frantík, Stříbřec
A jak Michal odpovídal na ty bonusové?
a) grilovaný hovězí steak = bonus navíc
b) nechá si narůst plnovous :) skvělé, doporučil jsem to Honzovi v kombinaci s oholenou hlavou, to by mělo styl :)
c) měl jednu motorku - neměl
d) Aprilia = další bonus

Takže přeposílám kontakt výherce do IVAR.CS k vyřízení a výherci gratuluji

Zítra dáme ještě jednu snadnou soutěž a v neděli vyhlásím velkou soutěž, kde ve hře bude i dakarská softshellka a další prémiové ceny pro výherce.

Žádné komentáře:

Okomentovat