Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

středa 9. ledna 2013

DAKAR 2013 - ETAPA 05

Dnešní etapa vede stále na jih z Arequipy do Aricy v Chile paralelně s pobřežím. Motocykly a auta jedou rozdílnou trasu (motorky mají podstatně delší speciál - o 100km). Po 136km. spojovačce startují motocykly do speciálu o délce 274km a dojíždí rovnou do cíle. Profil trati je víceméně stále dolů - z výšek kolem 2200m pojedou až téměř na úroveň hladiny moře. Zajímavé je, že v oficiálním preskitu jsou ty údaje přehozené - spojovačka 275km a speciál 136km ale David Castera včerna jednoznačně řekl, že motorky budou mít trasu speciálu o 100km delší než auta, takže to je nesmysl.
Start je posunutý poměrně pozdě, takže ti, kteří potřebovali opravovat stroje po včerejším masakru v dunách, budou mít o trošku více času. Nicméně dnes se navíc mění čas pro všechny účastníky. Terén se dnes bude výrazně měnit, zejména jak se závodníci budou blížit k Chile. Na programu dne budou přejezdy koryt potoků a řek a přijde obávané kamení a jedno údolí za druhým. Podle včerejšího vyjádření autora trati D. Castery, to nebude těžká etapa ale může připravit nečekané překvapení a dokonce i problémy s navigací. Což tady ale platí obecně, protože navigace letos není snadná pro nikoho a bludí i špičkoví jezdci.
Od Jana Veselého v noci nepřišla žádná zpráva, takže nevím, jestli se oprava podařila nebo ne ale především není uvedený na startovní listině pro dnešní etapu ale ani na listině těch, co vypadli. Jenže seznam závodníků, kteří ze závodu odstoupili, není příliš aktualizovaný a nedá se mu moc věřit. Na dalším seznamu s výsledky z předchozího dne je Honza na 134. místě se ztrátou 7 hodin ale zatím bez penalizace za neprojeté WP a v dalším online sledování (mimo server dakar.com) je také uvedený že startuje. Tak uvidíme, jak to dopadlo. Možná se o startu teprve jedná.

Aktualizace 12:15 - Zpráva od Jana Veselého z bivaku: Celou noc jsme opravovali a teď to doděláváme (poznámka - na místě je asi 6h ráno) a měl bych podle vyjádření komisařů startovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat