Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

pátek 25. ledna 2013

Soutěž uzavřena!

Vyhodnocení soutěže:

K termínu uzávěrky přišlo celkem 48 odpovědí.

Správné odpovědi na soutěžní otázky: 1) Jan Veselý startoval na motocyklu Yamaha. První otázka se tedy bude týkat této japonské značky a bude z historie. Ptáme se, kdo byl nejúspěšnější závodník startující na značce Yamaha v historii Dakaru. Kdo má zkrátka nejvíc titulů na stroji Yamaha.

Tady byla odpověď ve všech případech správná, Stéphane Peterhansel
byl jediný člověk, který dokázal na Yamaze vyhrát 6x

1991 Peterhansel - FRA YAMAHA
1992 Peterhansel - FRA YAMAHA
1993 Peterhansel - FRA YAMAHA
1995 Peterhansel - FRA YAMAHA
1997 Peterhansel - FRA YAMAHA
1998 Peterhansel - FRA YAMAHA 


2) Letošní vítěz kategorie motocyklů, Cyril Despres, nestartoval vždy jen na motocyklech KTM. Ve kterém roce vyhrál etapové vítězství na jiné značce a napište přesné označení modelu motocyklu. Kdo sleduje můj blog již nějakou dobu, neměl by mít s odpovědí žádné problémy.
I tady se moc nechybovalo - Cyril skutečně zajel nejrychlejší etapu na stroji BMW R900RR v roce 2001. Byla to etapa etapa 18 Bakel - Tambacounda a Cyril startoval v továrním týmu BMW Motorrad Gauloises. Bohužel jsem musel vyřadit odpovědi kde soutěžící psali pouze BMW, protože jsem chtěl přesné označení modelu motocyklu.


 3) Rallye Dakar se do Jižní Ameriky přesunula po zrušeném ročníku 2008, kdy organizátorům hrozil přímý teroristický útok. Teroristická organizace, která hrozila organizátorům Dakaru a vládám několika zemí, kudy trasa měla v severní Africe vést, v nedávné době udeřila v jedné severoafrické zemi. Ve kterém roce vedla trasa Dakaru touto zemí naposledy?

Třetí otázka vás asi potrápila. Přiznám se, že jsem to napsal trošku jako chyták, abyste o tom museli přemýšlet. V roce 2008 byl Dakar zrušen pro teroristický útok ale nevědělo se, kdo konkrétně útokem hrozil. Francouzské (nejen) tajné služby informovaly pořadatele o přímé hrozbě ze dvou zemí na trase a ASO závod zrušilo ještě v Lisabonu. Tohle celé ale není podstatné. Důležité je, že právě před týdnem vyšel na iDnes článek o útoku teroristické skupiny na rafinérii plynu v Alžírsku a právě uvedli, že tato skupina stojí za zrušením Dakaru v roce 2008. Takže správná lokace je Alžírsko. A snadno se dá dohledat, že naposledy se Dakar jel v Alžírsku v roce 1993 (trasa vedla z Francie do Maroka, Alžírska, Mauritánie a do Senegalu). Hodně lidí si myslelo, že správná odpověď bude Mali, kde je právě vojenský konflikt ale islamisté, kteří tam rozpoutali peklo i vůči původním spojencům při vytváření nového územního celku nelze považovat za teroristy, kdežto skupina která zmasakrovala pracovníky podniku na zpracování plynu jsou opravdu teroristé. Odpovědi typu "severní Afrika" pochopitelně správně vyhodnotit nemůžu stejně jako tipování zemí Niger, Egypt nebo Libye.
Odpovědí, kde soutěžící napsali jen správně rok, pochopitelně považuji za správné.
 
Takže do finále se dostalo 21 soutěžících, což i tak považuji za slušné číslo.
 
No a štěstí při losování se usmálo na Pavla Břicháčka z Mnichova Hradiště, kterému gratulujeme a předáváme jeho kontakt na zaslání ceny pro hlavního vítěze z Ivar.CS.
 
Moc děkujeme za sledování blogu a facebooku, mimochodem na FB stále publikuji novinky (např. dnes fotografie a informace z tiskovky Bonver projektu) a těším se, že se za rok opět setkáme u dalšího ročníku Rallye Dakar. Během roku budu určitě informovat o novinkách (pokud mi je týmy nebo jednotliví jezdci dodají) a zajímavosti, co se kde šustne.
 
S některými účastníky se budete moci setkat mimo jiné na stánku Touratech na jarní výstavě Motocykl (ta tradiční v Holešovicích) a v květnu na akci Travel Event / Adventure Days u Benešova. Určitě sem dám pozvánky a informace předem.
 
Tomáš Kocanda
 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat