Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

sobota 10. ledna 2015

Vyhodnocení soutěže č. 6

Vyhodnocení soutěže č. 6?
Otázka byla:
Kolik si myslíte, že mají u sebe vody motorkáři na Dakaru na startu speciálu.

Odpověď se dala najít tady v blogu v roce 2012, protože jsem se na to ptal a komentoval jsem přesně tuhle otázku i v diskuzi na FB u druhé etapy, kde se na to někdo ptal. Považuji to za docela důležitou věc, zejména když si přečtete jak vypadali dehydrovaní motorkáři po druhé etapě, tak jsem jí chtěl zopakovat. Přečtěte si také v rozhovoru s Ondrou, jestli pije čistou vodu nebo ne.
Ale hodně lidí napsalo "co si myslí" a jejich odpovědi, pokud byly logické, bereme jako správné.
Takže podle pravidel Rallye Dakar, musí mít každý motorkář 3l zásobník vody pevně připevněný k motocyklu a nejméně 2l camelbak (nebo jiný hydratační systém s hadičkou a rezervoárem). Takže na startu musí mít 3+2=5l vody. Camelbaky (resp. vodní vaky všech možných výrobců) se dělají v různých litrážích a nevadí, pokud má závodník větší (2.5, 3l) ale nesmí mít menší. Pochopitelně to je z bezpečnostních důvodů.
Jedna z mých otázek na Zdeňka Gottvalda, který musel strávit noc u motorky v dunách, po návratu domů bude, jestli využil tu vodu, co měl v povinné výbavě na motorce. To, že využil tepelnou folii na spaní už říkal.
Přišlo celkem 38 odpovědí. Vyřadil jsem ty úplně nesmyslné (žádnou vodu, dostávají napít na zastávkách nebo od diváků...) a také ty, kde soutěžící napsali, že jen camelbak. Naopak jako správné jsem bral ty, kde odhadovali objem nádrže na motorce (třeba 5l) a napsali, že camelbak má 2.5l apod.
Zajímavé je, že tentokrát bylo hodně soutěžících ze Slovenska, odhaduji to na polovinu odpovědí. To je fajn. Jsem rád, že náš blog a FB oslovuje i čtenáře mimo ČR, zrovna ale v případě slovenských kolegů myslím, že pokrytí informací o Ivanovi a Štefanovi je na super vysoké úrovni a nemám se svými zdroji jak jim konkurovat. Každopádně je to fajn.
A vylosovaný výherce je:

Marian Marosz, Třinec

Výherci gratulujeme a v pondělí mu partner této soutěže, čtyřkolkový závodník a dlouholetý redaktor motorkářských médií Matěj Oliva, ze svého webshopu www.energydrinky.cz pošle balíček tekuté energie na další polovinu rallye a nějaké zajímavé dárky.
Dnes večer vyhlásíme další kolo soutěže - jako obvykle s Honzou Veselým a jeho sponzorem.

1 komentář: