Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

pondělí 2. ledna 2012

Dnešní etapa - 02 - Sierra Nevada na obzoru

Dnešní etapa vede ze Santa Rosy de la Pampa do San Rafaelu. Jsme stále v Argentině. Celková délka dnešní etapy je pro motorky 781km, 486km přejezd a 295km speciálka. Auta mají délku trošku jinou - speciál je o 5km kratší. První motorky startují v pět ráno (jsme +4h), aktuálně jsou již na trase spojovačky i čtyřkolky. První část speciálu je velmi rychlá, prašné rovinky mezi ploty. Popis trati dokonce uvádí, že první polovina je "extrémně rychlá". V druhé polovině se objeví duny a samotný závěr bude asi velmi těžký - před dojezdem do Sierra Nevady - nepříjemné šedé vulkanické písky u El Nihuil.
Ze sedmi čtyřkolek, které jely mimo pořadí, dnes komisaři vrátili do soutěže dvojici Declerck a Leconte, protože dodali potřebné dokumenty, které potvrzují původ jejich strojů ze sériové výroby. Podle nočních zpráv KM Racingu, pracuje tým usilovně na dodání stejných homologačních potvrzení aby mohl být do pořadí vrácen i stroj Josefa Macháčka. Vypadá to, že pokud papíry dodají, nebude s tím už žádný problém.
Přikládám skupinové foto všech účastníků kategorie moto před startem letošního Dakaru. Pořádně si tu fotku prohlédněte! Během dne vyhlásím první soutěž, které se té fotky bude týkat.

Žádné komentáře:

Okomentovat