Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

sobota 14. ledna 2012

Soutěž k etapě 13

A aby vám nebylo líto, že už jsem uzavřel soutěž ke včerejší etapě, hned tady máte tu dnešní. Protože Dakar končí v neděli, chci udělat dnes poslední soutěž o drobnosti a zítra vyhlásit velkou soutěž o opravdu hodnotné ceny..
Takže dnešní otázka zní: kolik tzv. "nosičů vody" může mít motorkář v závodě a může je během závodu měnit? Je to snadná otázka bez jakéhokoliv chytáku. Přemýšlejte a logickou odpověď napište...

Odpovědi posílejte na adresu: touratech@touratech.cz

Soutěž uzavřena!

Odpověď je naprosto jednoduchá, počet nosičů vody konkrétního závodníka není omezený, teoreticky to může být úplně každý další závodník. Hlavním úkolem nosiče vody, jak se jim říká, je pomáhat týmové jedničce - obvykle najatým profesionálům. Nosič vody profesionál být nemusí a často ani nebývá. Nosič by měl mít pokud možno identický stroj jako jeho jednička, protože když dojde k závadě na stroji týmové jedničky, která logicky musí jet jako první, nosič vody č. 1 u něj zastaví a pomůže mu - třeba tím, že vymontuje potřebnou součástku ze své motorky. Typicky to bývá třeba kolo. V praxi tedy týmová jednička jede a nosiči vody musí jet za ním, pokud možno co nejblíže ale nikdy ho nesmí předjet. Jakmile by měla jednička defekt, zastaví a sundá kolo z motorky a eventuálně ho začne opravovat. Jakmile k němu dorazí první nosič vody, sundá své kolo a přehodí ho na motorku jedničky a ten vyráží dál. Nosič vody zůstane na místě s poškozeným kolem a opravuje ho. Pokud k němu mezitím dorazí další nosič vody (velké týmy mívají více nosičů vody), ten udělá to samé, jako jeho kolega předtím, protože jeho úkolem je dostat prvního nosiče vody co nejdříve na trať aby zase mohl jet poblíž týmové jedničky. Počet těchto pomocníků není omezený. Oficiálně není žádný status pomocníka nikde uvedený, je to prostě jen domluva mezi jezdci resp. týmy. Oficiálně může kterýkoliv závodník pomáhat kterémukoliv jinému i napříč kategoriemi (což se také dělá - viz rychlé asistence mezi auty a kamiony, které zajišťují motorkáře nebo kamiony zajišťující auta apod).

Odpovědí přišlo 24 a z toho dvě nesprávné. Z těch správných jsem vylosoval výherce: Lukáš P (batman.bmw@)



Žádné komentáře:

Okomentovat