Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

středa 11. ledna 2012

Etapa 10 - dnešní soutěž

Dnešní soutěžní otázka:

Vzhledem ke včerejší smutné události se dnešní soutěžní otázka bude týkat aut a kamionů. Z vyjádření Aleše Lopraise víme, že v okamžiku havárie řídil Tatru mechanik. Ale situace se stala na neutralizované části (uprostřed speciálu) na neměřeném úseku.
Je možné, aby závodní vůz ve speciálu (v měřené části) řídil jiný člen posádky než řidič? A proč si to myslíte - napište váš názor.
Zítra se zde dozvíte správnou odpověď a opět vylosujeme jednoho výherce, který dostane drobou cenu na památku od sponzora Jana Veselého - společnosti Ivar CS.
Odpovědi tradičně posílejte mailem na: touratech@touratech.cz

Soutěž uzavřena, výsledky za okamžik!

Správná odpověď: Ano, je to možné za předpokladu, že má potřebnou licenci. V případě závodních vozů musí mít řidič odpovídající závodní licenci (tedy nejen řidičský průkaz odpovídající vozidlu). U menších týmů nebo soukromých vozů je naprosto obvyklé, že se řidič a navigátor střídají a v tomto případě nerozhoduje, jestli se jede spojovačka, speciál nebo neutralizace. To byl trošku chyták. Někteří jste si ale vzpomněli na minulé ročníky - třeba jak se střídali Chytka a Janeček nebo Tomeček s De Azevedem apod. Byla to náročnější otázka ale 16 lidí odpovědělo správně a z nich jsem vylosoval vítěze: Marian Marosz 

Žádné komentáře:

Okomentovat