Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

pátek 6. ledna 2012

Britský tým Desert Rose

Na Rallye Dakar startuje britský tým Desert Rose Racing. Vedení týmu uspořádalo konkurz na závodníky, kterého se zúčastnilo více než 300 zájemců o start na Rallye Dakar 2012! Z nich byli vybraní jezdci Toby Younger (187), Jago Pickering (180), kteří pojedou se Stanem Wattem (60) z týmu Frontrow GB s asistencí Desert Rose. Týmová manažerka, slavná závodnice v offroad soutěžích, Patsy Quick, doprovází jezdce v Jižní Americe. Jago Pickering má na akci i svůj osobní doprovodný kamion, ve kterém jede jeho rodina. Zajímavé je, že si vybral značku Tatra. Vůz vzbudil velkou pozornost i během londýnské show, kde se tým představil a projel městem s konvojem fanoušků na motorkách. Patsy Quick je první angličanka, která startovala na Rallye Dakar v roce 2003 a jako první britka dokončila tento závod v roce 2006. Na svém prvním startu měla velmi nebezpečnou havárii a byla v ohrožení života. Rok 2003 si můžeme pamatovat podle toho, že se jelo do Sharm el-Sheikh v Egyptě, nikoliv do Dakaru. V tom roce vyhrál potřetí Richard Sainct. Na rozdíl od předchozích dvou vítězství to bylo na KTM a nikoliv na BMW. Patsy měla vážnou nehodu v etapě, kde navíc došlo k explozi staré vojenské miny z druhé světové války v 11. etapě závodu, která zastavila celý závod. Byla dopravena do vojenské nemocnice a přišla o slezinu. Ten rok byl vůbec neštastný - den předtím zahynul Bruno Cauvy po havárii v Libyi. 11. etapu vyhrál Fabrizio Meoni a v autech Stephane Peterhansel. Tým nemá letos zatím moc štěstí, před chvílí napsala Patsy na svém twitteru že Jago Pickering odstupuje ze závodu.

2 komentáře:

  1. škoda s tou Tatrou Jago Pickeringa, že nemá nový model Tatra Phoenix, Tatry prodávám a nikdy jsem nejel lepším plněpohonným náklaďákem nežli je New Tatra Phoenix.

    OdpovědětVymazat
  2. Já se v kamionech moc nevyznám, takže ani netuším, kde a jak jí sehnal ale na twitteru má spousty fotek jak jí upravují a předělávají na offroad obytňák.. Vzadu dokonce vezou zavěšenou buginu pro snadnější pohyb po bivaku, nákupy apod. Viz foto: https://picasaweb.google.com/lh/photo/u-Bnt4zPjfvEpcI8I7eGOdMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

    OdpovědětVymazat