Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

středa 11. ledna 2012

Dva motorkáři měli incident s automobily během včerejší etapy

Motorkář Vincent De Benedictis (Beta, startovní číslo 104) byl podle zprávy v brazilském tisku včera také sražený závodním autem v brodu. Na rozdíl od italského jezdce, kterého "sejmul" S. Peterhansel, brazilec nemohl pokračovat a závod pro něj skončil. Vincent startoval na Dakaru potřetí a byl hrozně naštvaný, protože skončil kvůli chybě jiného účastníka. Na řece, kterou závodníci brodili, otevřeli ...protizáplavové hráze a organizátoři o tom nebyli informovaní. Takže namísto potůčku tekla v tom místě slušná řeka s hloubkou 1.5m a silným proudem. Motorkáři brodili po jednom. Jeden ze závodních automobilů nechtěl čekat a projel brodem tak, že voda smetla motocykl Vincenta De Benedictise do hluboké vody a ta motorku odnesla dál po proudu, kde jí dvě hodiny hledali v hluboké zakalené vodě a našli jí více než kilometr od brodu. 
K incidentu Stephana Peterhansela s italským jezdcem Filippo Ciottim přišly fotografie a videa ve vysoké kvalitě, ze kterých je evidentní, že kontakt byl před úrovní řidiče a zejména navigátora vozu Mini, takže o tom museli vědět, nicméně to, že motocykl vzápětí spadl do hluboké vody vidět nemuseli. Každopádně nezastavili a Filippo Ciotti musel dlouho stroj sušit a čistit aby mohl pokračovat. Podle zpráv z bivaku se včera večer Stephane Peterhansel Filippu Ciottimu osobně omluvil. Špatný dojem to ale nenapraví a u mnoha diváků ztratil sympatie závodníka, který má smysl pro fair play.

Není k tomu asi co dodat. Je tohle opravdu Dakar?

1 komentář:

  1. Super blog! Díky za něj. Máte zajímavé články i zajímavý názor. :) Jednou bych se chtěl na Dakar podívat. Jen to pro mě je asi nerealizovatelný sen. Nejsem úplně dobrý v plánování a na auta mě spíš baví koukat, než je řešit. Třeba i taková kupní smlouva na automobil je pro mě španělská vesnice. :)) Takže ještě řešit někde to, že se mi v Jižní Americe porouchá auto, to by bylo peklo.

    OdpovědětVymazat