Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

sobota 18. ledna 2014

DAKAR 2014 - ETAPA 13

Závěreční etapa z La Sereny do Valparaiso měří 378km z toho 157km je speciál.
Trať speciálu se kroutí v kopcích, bude tam spousta kaktusů  typické scenérie pro jihoamerický Dakaru, tak jako ho známe z minulých let. Mohlo by se zdát, že už to je čistá formalita ale každý rok se stává, že jeden nebo více závodníků během poslední etapy zůstane na trati s problémy nebo dokonce závod nedokončí. V paměti asi máme nešťastníka Chaleca Lopeze, který v roce 2011 poslední den přišel o naději závod dokončit podiovým umístěním. Jeho 40 minutový náskok před Rodriguesem zmizel jako pára nad hrncem, když v poslední "formální" etapě přišla fatální porucha zadního tlumiče a Lopez skončil s bramborovou medailí.
Letos to bude ještě větší boj - kromě motorek i v autech, kde je rozdíl mezi prvními jen v řádu desítek sekund. Ale i motorky budou velký boj o eventuální pozice s vyjímkou té první, kde by se muselo stát něco absolutně neočekávaného, aby Coma se svým náskokem o vítězství přišel. Ale Cyril Despres bude zcela jistě bojovat o podium, protože naděje tu stále je. Do dneška druhý Barreda se prakticky o podium připravil dnešní havárií a posunem na sedmé místo ale jestli někdy pojede naplno, tak právě zítra, kdy by mohl umístění maličko vylepšit - nebo hlavně si vylepšit osobní reputaci u svého týmu, například etapovým vítězstvím.
 
Připravte se na pořádný masakr. Sledujte náš facebook a hlavně - zkuste štěstí v naší soutěži vyhlášené včera na blogu. Ceny jsou krásné a je téměř jisté, že asi nikdo neodpoví úplně správně na všechny otázky a bude se hodně hádat. Tak to zkuste!
 
 
 Ještě tabulka vzdáleností pro tracking:
WP1 - 41km
WP2 - 68km
WP3 - 113km
WP4 - 135km
ASS/tancovačka - 157km
 

Žádné komentáře:

Okomentovat