Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

úterý 7. ledna 2014

Neuvěřitelná smůla Pal-Anders Ulllevalsetera

Jedna ze stálic, dalo by se říct "veteránů" Rallye Dakar, norský jezdec Pal-Anders Ulllevalseter je po dnešní etapě ze závodu venku. Co se mu všechno přihodilo, je opravdu neuvěřitelné..

Jeho stroj (KTM 450 Rally Replica) se zastavil na 290km dnešního speciálu (tedy asi po 3/4 dnešní měřené trasy). Důvody nejsou jasné, každopádně to nebyl zadřený motor vlivem nedostatku oleje. Stalo se to v dunovém poli a kolem něj projely tři vozy, které mu ale nemohly nějak pomoci a tak nezbylo než zavolat že je konec. Jeho motorka byla naprosto bez poškození, on sám v pořádku - a druhý den je ze závodu venku. Byl velmi zklamaný a naštvaný.
To celé ale dostalo naprosto surrealistický tón, protože věci měly zajímavý spád. Jak stál s tou nefukční motorkou v terénu, tak se k němu nějak dostalo pět místních chlapů. Nějak se domluvili, že mu mohou pomoci přepravit nepojízdnou motorku zpátky do prostoru startu speciálu. Závodní stroj má pochopitelně poměrně velkou hodnotu, tak jim Pal-Anders pochopitelně nechtěl jen tak naložit motorku aby jí někam odvezli. Takže se domluvili, že s nimi Pal-Anders pojede druhým autem a případně ho i s motorkou můžou po lepším úseku táhnout na laně. Motorku naložili a on jel s jedním z těch chlapů kousek za nimi. Po asi 20 minutách tomu řidiči někdo volal a on mu řekl, že dostal zprávu že se jeho bratr zastřelil. Řidič ho pak vysadil (podle jiné zprávy Pal-Anders doslova vyskočil z auta) a čekal na cestě až si stopne někoho jiného, protože se mu celá ta situace nějak zdála divná. Řidič mu prý říkal, že pojede na policii ale aktuální situace je taková, že Pal-Anders vůbec netuší, kde má svojí motorku a jestli jí někdy vůbec uvidí. Byl to tedy příšerný den pro tohoto závodníka, který startoval na Dakaru již pojedenácté! Jeho nejlepší umístění z posledního afrického Dakaru bylo 4. místo celkového pořadí ale kromě loňského roku a odstoupení v roce 2005 vždy končil v první desítce. Pal-Anders Ulllevalseter má také na svém kontě dvě etapová vítězství. Na letošní ročník nebude tento 44-letý závodník jistě vzpomínat v dobrém.

1 komentář: