Náš facebook

Náš facebook
Náš facebook

pondělí 6. ledna 2014

DAKAR 2014 - Souhrn prvního dne

Dnešní úvodní den byl ve znamení horského offroadu, který se nejlépe povedl týmového jezdci Honda - Joanu Barredovi. Je to první vítězství v etapě pro tovární Hondu po dlouhých 25 letech! Zní to neuvěřitelně ale naposledy vyhrál etapu Gilles Lalay na dakaru 1989 (Paris - Tunisia - Dakar) - viz přiložené historické foto.
Jezdci byli v rozhovorech trošku překvapení z technické náročnosti dnešního speciálu, nečekali tak technické pasáže (Lopez). Na tomto úseku se již Dakar jel, takže to pro některé nebylo nic nového a David Castera, který je autorem trati, neudělal nic neočekávaného a trasu vedl tak jako v minulosti. Odstupy špičky za vedoucím jezdcem byly podle očekávání v řádu minut - Coma (+00:37s), Despres, Duclos, Goncalves, Lopez... První desítka se vešla do pěti minut za Barredou.
Bohužel první etapa se moc nepovedla Janu Veselému, který skončil na 87. místě se ztrátou 33:32 min. David Pabiška dojel na pěkném 34. místě (ztráta 16:20 min) těsně před Laiou Sanz.
Honza podle zpráv odeslaných po dojetí do cíle speciálu není vůbec spokojený se svým výkonem ale motorka je v pořádku, jen neměla dobrý zvuk a dnes v noci bude trošku ladit ventilové vůle. Každopádně spokojený nebyl a bude se snažit o mnohem lepší výsledky.

Průběžně během dne sledujte "zpravodajství" na naší facebookové stránce - přispívá tam více lidí z více zdrojů a dozvíte se vše podstatné prakticky okamžitě. To je asi největší rozdíl oproti minulosti, kdy byl facebook spíš odezvou blogu. Letos jsme se rozhodli dát mnohem větší prostor pro "denní" zprávy a zajímavosti právě facebooku, který má po dnešku již 1200 fanoušků (jen za dnešek je nárůst 110 nových příznivců).
Adresa je:

http://www.facebook.com/dakar.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat